Formule 2 en Formule 3 maken kalender 2023 bekend

door Zus Veldkamp
Formule 2 feature race Grand Prix Abu Dhabi 2021

De Formule 2 en Formule 3 hebben de kalender voor 2023 bekend gemaakt. De Formule 2 gaat in 2023 14 rondes rijden, terwijl er voor de Formule 3 10 rondes te wachten staat, een recordaantal voor de klasse. 

Al jaren lang worden de Formule 2 en Formule 3 als opstapklasses gezien richting de Formule 1. Zo is Max Verstappen van de Formule 3 naar de Formule 1 doorgestroomd. Ze zijn ook vaak onderdeel van het voorprogramma tijdens een grand prix weekend. Onlangs maakte de Formule 1 al de kalender voor 2023 bekend, maar nu hebben de Formule 2 en Formule 3 dat ook gedaan. Voor de Formule 2 staan er 14 rondes op het programma en voor de Formule 3 10, iets wat een record is voor de klasse. 

Formule 2 kalender

De Formule 2 begint in het weekend van 3 tot 5 maart in Bahrein. Daar start de Formule 1 ook hun weekend. Een nieuw circuit voor de Formule 2-coureurs is het circuit in Melbourne, Australië. Die is vanaf 2023 onderdeel van de races in de Formule 2. Het overgrote deel wordt verder afgewerkt in Europa. Daar rijden ze 9 van de 14 races. Logischerwijs sluiten ze af in het weekend van 24 tot 26 november in Abu Dhabi, wederom samen met de Formule 1. Uiteindelijk zullen er in de 14 rondes 28 races verreden worden, bestaande uit een sprintrace op de zaterdag en de hoofdrace op de zondag. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula 2 (@formula2)

Formule 3 kalender

Ook de Formule 3-coureurs starten hun eerste weekend in Bahrein, net als de Formule 1 en Formule 2. Zij zullen een recordaantal van 10 rondes rijden, waarvan ook het overgrote deel in Europa. Ze sluiten het weekend echter eerder af dan de Formule 2, namelijk in Monza. In totaal staan er 20 races voor de coureurs te wachten, dit vanwege de sprintraces op zaterdag en de hoofdraces op zondag. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula 3 (@fiaf3)

Lees ook: Stoffel Vandoorne test- en reserverijder Aston Martin in 2023

Lees ook: Christian Horner trots na GP Mexico: Max is buitengewoon

Lees ook: F1 aan Tafel: Sky is the limit voor Max

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden