Red Bull Racing investeert in nieuwe windtunnel

Christian Horner Belgie 2022

Red Bull Racing gaat investeren in een nieuwe windtunnel. De huidige windtunnel is verouderd en komt niet mee met de huidige techniek. Volgens Christian Horner is dit ook een van de laatste investeringen van de overleden Red Bull oprichter, Dietrich Mateschitz. Dat laat hij weten tegenover The Race.

Red Bull Racing gaat investeren in een nieuwe windtunnel. De huidige windtunnel bij de fabriek in Milton Keynes is verouderd en komt niet mee met de huidige techniek. Volgens Christian Horner is dit tevens de laatste grote investering van de overleden Red Bull oprichter, Dietrich Mateschitz. Ondanks dat ze door de budgetcap-straf en het winnen van de constructeurstitel minder tijd in de windtunnel mogen gebruiken, vinden ze het wel belangrijk om te blijven vernieuwen. 

Verbouwen

Al jaren is Red Bull Racing bezig met het doorontwikkelen van hun fabriek in Milton Keynes. Zo hebben ze bijvoorbeeld hun eigen motorafdeling opgericht, zodat er met behulp van Honda motoren voor de toekomst ontwikkeld kunnen worden. Inmiddels liggen de meeste faciliteiten in en rondom Milton Keynes, behalve de windtunnel. Met deze investering komt er daar verandering in. Volgens Christian Horner is dit een van de laatste investeringen van de overleden Red Bull oprichter, Dietrich Mateschitz. "Het is een van de beslissingen die Dietrich [Mateschitz] nog genomen heeft. Hij wilde graag investeren in een nieuwe windtunnel", aldus Horner. Die de beslissing van die investering logisch noemt, omdat de efficiëntie van de windtunnel achteruit gaat. "Door de bekendmaking van de nieuwe regels bleek al snel dat onze windtunnel daar niet efficiënt genoeg voor was. Hiervoor was dan ook een grote investering nodig en dat hebben we dus gedaan."

Red Bull Racing fabriek Milton Keynes
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Minder windtunneltijd

Hoeveel tijd je krijgt in de windtunnel is afhankelijk van het constructeurskampioenschap. Red Bull Racing is eerste geworden en heeft dus de constructeurstitel gewonnen. Hierdoor krijgen ze maar 70 procent tijd in de windtunnel echter gaat daar nog 10 procent vanaf. Red Bull Racing heeft namelijk in 2021 de budgetcap overschreden en heeft daar een boete en een andere straf voor gekregen: ze mogen 10 procent minder windtunneltijd. Uiteindelijk hebben ze dus maar 60 procent tijd in de windtunnel, iets wat voor een team als Red Bull heel weinig is. 

Lees ook: Mercedes gaat voor P2 in constructeurskampioenschap

Lees ook: Bottas maakt opwachting in Race of Champions

Lees ook: FOM in update over politieke situatie Brazilië: Race gaat door

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden