Bottas maakt opwachting in Race of Champions

door Coert Gillissen
Valtteri Bottas Zandvoort zondag

Valtteri Bottas is toegevoegd aan de line-up van de Race of Champions in 2023. In het jaarlijks terugkerende evenement vormt hij samen met Mika Hakkinen Team Finland.

Bottas neemt ook deel aan het individuele onderdeel van de Race of Champions, dat dit jaar plaatsvindt op 28 en 29 januari. Daarin krijgt hij tegenstand van coureurs als Sebastian Vettel, Johan Kristofferson en Jamie Chadwick. De voorlopige deelnemerslijst zal in de komende tijd nog worden aangevuld met meer namen uit de autosportwereld.

ROC Sweden 2022
De Race of Champions in 2022

Sneeuwpret

Na jaren het op tv gezien te hebben, doet Bottas nu zelf ook mee: "Eindelijk maak ik mijn debuut! Ik kijk het al jaren op tv en vorig jaar zou ik al meedoen, maar toen had ik op het allerlaatste moment andere verplichtingen. Het was jaloersmakend om iedereen zoveel plezier te zien hebben op het ijs en in de sneeuw, dus ik ben blij dat ik deze editie mee kan doen." 

De Race of Champions was eerder dit jaar voor het eerst in een sneeuwlandschap, op een bevroren stuk van de Baltische Zee bij Zweden. Ook de editie van 2023 wordt op dezelfde plek georganiseerd. 

Bottas denkt klaar voor de uitdaging te zijn: "Mika en ik hebben beiden een paar keer meegedaan aan de Arctic Rally, hopelijk helpt ons dat onze Scandinavische buren te verslaan. Daarna moeten we onze vriendschap even parkeren in het individuele onderdeel. Wat er ook gebeurd, ik denk dat we een hele leuke show voor de fans gaan neerzetten!"

De Race of Champions 2023 vindt plaats op 28 en 29 januari in Pite Havsbad.

Lees ook: Grand Prix van Brazilië op losse schroeven

Lees ook: Christian Horner trots na GP Mexico: "Max is buitengewoon"

Lees ook: Steiner wil voor Brazilië een beslissing over Schumacher

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden