Het brein achter de Red Bull-successen: Hannah Schmitz

door Anouk Ros
Premium update
Hannah Schmitz Red Bull
Premium update

Red Bull zet met topcoureur Max Verstappen dit jaar bewonderenswaardige prestaties neer. De ene na de andere overwinning wordt binnengesleept en beide kampioenschappen zijn hierdoor ruim voor het einde van het seizoen beslist. Maar waar komt de dominantie van het Red Bull ineens vandaan? Meerdere aspecten zijn daar verantwoordelijk voor, maar Hannah Schmitz speelt daar zeker ook een rol in. Maar wie is deze topvrouw bij Red Bull eigenlijk?

Hannah Schmitz komt tegenwoordig steeds vaker in beeld. Een plekje aan de pitmuur is voor haar gereserveerd, want vanaf die plek is zij de baas over de strategieën van Red Bull. Wat misschien een vanzelfsprekende bandenkeuze lijkt voor de toeschouwer, is een beslissing waar onder andere Schmitz genoeg rekensommen op heeft losgelaten. "Als we spreken van simulatie gaat het om miljarden rekensommen. Er gebeurt heel veel. Voordat we op het circuit aankomen moeten we rekening houden met veel verschillende scenario's en verschillende manieren hoe de banden reageren. Gedurende een raceweekend kunnen we dieper ingaan op de specifieke strategie", vertelt Schmitz.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden