Pirelli stopt met doorontwikkeling huidige banden

387

De nieuwe grotere velgen die vanaf 2021 verplicht worden in de Formule 1, vormen een flinke uitdaging voor Pirelli. De bandenleverancier verlengde vorig jaar november het contract met de Formule 1 tot en met 2023 en wist toen al dat het vanaf 2021 totaal andere banden moet gaan leveren.

Het nieuwe rubber zal niet meer om 13 inch-velgen zitten, maar om velgen van maar liefst 18 inch. Bovendien worden vanaf 2021 de bandenwarmers verboden waardoor het rubber bij veel grotere temperatuurverschillen moet presteren.

In een uitgebreid interview met Reuters laat chef motorsport Mario Isola weten dat Pirelli vanaf half 2019 stopt met de verdere ontwikkeling van de huidige banden en volledig overschakelt op de ontwikkeling en verbetering van de nieuwe banden: "We willen niet nu al stoppen met het verder verbeteren van de huidige banden, want daar valt best nog wat uit te halen. Maar we kunnen met zekerheid zeggen dat we ons vanaf half 2019 volledig gaan toeleggen op de 18-inch banden."

Overigens betekent dat niet dat Pirelli nu stilzit: "We zijn al begonnen aan het ontwerpen van de banden. We hebben maar twee jaar de tijd dus het is belangrijk dat we die tijd goed gebruiken. We moeten wel snel meer weten over de prestaties van de nieuwe auto’s, zonder die informatie wordt het een flinke uitdaging."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen