Pirelli vreest winterse taferelen testdagen Barcelona

AP-1UWF4G9XH2111_news

Bandenleverancier Pirelli is bang dat de Formule 1-testdagen op het Circuit de Catalunya door winters weer in het water komen te vallen.

Vorig jaar zorgden koude omstandigheden er voor dat de teams in de eerste testweek weinig bruikbare data konden verzamelen. Op de woensdag viel er zelfs sneeuw waardoor er bijna niet gereden kon worden. Dit jaar beginnen de testdagen acht dagen eerder dan in 2018, waarmee de kans op winters weer automatisch groter is. Bovendien verloopt het nieuwe jaar vooralsnog erg koud in Noord-Spanje.

"Tot aan het begin van januari leek het wel lente in Barcelona, maar nu is het er veel kouder", zegt Pirelli Motorsport-baas Mario Isola in gesprek met Motorsport.com.

"We weten wat er afgelopen jaar gebeurd is. We zijn bezorgd. Dit jaar zijn we nog een week eerder dan afgelopen jaar. We hebben ook wel eens stralend mooi weer gehad aan het begin van februari, maar soms blijft het echter nog even iets langer winter."

Pirelli levert dit seizoen vijf verschillende compounds af. Voor de Italiaanse bandenfabrikant is het belangrijk om warm weer te hebben, zodat een representatieve bandenkeuze voor de Grands Prix kan worden gemaakt.

De eerste testweek gaat op 18 februari van start en duurt vier dagen. De tweede testweek volgt op dinsdag 26 februari en is op vrijdag 1 maart afgelopen. Het nieuwe F1-seizoen begint op zondag 17 maart in het Australische Melbourne.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden