'Plannen voor bijtanken afgeschoten door Strategy Group'

1ST7771

Een voorstel om vanaf 2021 - in de nieuwe reglementen - bijtanken weer toe te staan, heeft het niet gehaald tijdens de laatste bijeenkomst van de Strategy Group. Dat schrijft Racefans op basis van een bron die bij de vergadering aanwezig was.

In 2009 mocht er voor het laatst worden bijgetankt, FIA-president Jean Todt zou niet onwelwillend staan tegenover een herintroductie. Een tankstop tijdens een race zou betekenen dat auto's met minder brandstof hoeven rond te rijden en dus lichter zouden zijn. Dit zou het racen bevorderen.

De teams zien er echter niets in: de extra kosten voor de tankinstallaties druisen in tegen het budgetplafond dat vanaf 2021 ingevoerd moet gaan worden. Daarnaast zou bijtanken de races voorspelbaarder en gevaarlijker maken.

Terwijl er achter de schermen druk wordt onderhandeld over de nieuwe reglementen, staat begin volgende maand een nieuwe bijeenkomst van de Strategy Group op de agenda. Dan zou er meer duidelijkheid moeten komen over de nieuwe regels voor na 2020 die op 31 oktober aanstaande door de World Motor Sport Council goedgekeurd moeten worden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden