Pole-record Vettel raakt uit zicht voor Verstappen

W31I9736

Max Verstappen heeft afscheid genomen van het idee de jongste coureur ooit op pole te worden. Met 21 jaar en 72 dagen kwam Sebastian Vettel in 2008 daarmee in de recordboeken te staan. Max Verstappen is vandaag op de kop af 21 jaar en 19 dagen. En dus raakt de tijd op voor de Nederlander om dit record nog te grijpen.

Vettel reed zich in 2008 naar pole in een Toro Rosso tijdens een kletsnatte Italiaanse kwalificatiesessie. Een dag later won de Duitser bovendien verrassend de race. De Red Bull-coureur trainde dit seizoen al vaker de tweede tijd en maakt theoretisch alle resterende vier races nog kans op dit record. Verstappen denkt echter dat, zelfs met een regenachtige kwalificatie, het record van ‘jongste polesitter ooit’ er voor hem dit seizoen niet meer in zal zitten.

Volgens de viervoudig racewinnaar staan zelfs onder slechte condities de Mercedessen en de Ferrari’s een eventueel record in de weg: “Ook onder die omstandigheden zijn andere teams met een sterkere motor in het voordeel.” Verstappen, die overigens wel de jongste Formule 1 coureur ooit is én de jongste racewinnaar ooit, maalt er overigens geen seconde om dat hij dit record vermoedelijk niet zal behalen: “Ik zal er niet minder door slapen als ik het record niet verbreek.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden