Maleisische premier wil Grand Prix terug op de kalender

AP-1TD6V4D352111_news

De nieuwe premier van Maleisië zou de Formule 1 willen terughalen naar het Aziatische land. Tussen 1999 en 2017 werden op het circuit Sepang 19 Grands Prix Formule 1 verreden. Max Verstappen was op 1 oktober 2017 de laatste winnaar.

De race verdween van de kalender omdat de toenmalige Maleisische overheid de kosten voor de organisatie en het onderhoud van het circuit niet meer wilde betalen. Een jaar geleden koos Maleisië met Mahathir Mohamad echter een nieuwe premier die wel brood ziet in een terugkeer van de Formule 1: "De belangstelling voor de Grand Prix is nog steeds erg groot en we willen de race terughalen, omdat het veel Maleisiërs heeft gestimuleerd om in de auto-industrie te gaan werken." Het Maleisische staatsoliebedrijf Petronas is nog steeds een grote sponsor van Mercedes.

De 83-jarige Mahathir was tussen 1987 en 2003 ook al premier en in die periode een van de drijvende krachten achter de eerste Grand Prix van Maleisië. Hij is vastbesloten om de race terug te halen: "Ik weet niet of het volgend jaar of het jaar daarna wordt, maar we willen de Grand Prix terugbrengen. We zullen zeker honderdduizend bezoekers krijgen en het zal wereldwijd ongeveer tweehonderd miljoen televisiekijkers trekken, dat maakt het het voor ons waard", aldus Mahathir in Maleisische media.

Of Liberty Media nog een gaatje kan vinden voor Sepang is de vraag: de Grand Prix van Vietnam vervangt vanaf komend jaar de Grand Prix van Maleisië.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen