Pérez: Morgen moet het beter

SI202311040429_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez heeft na een teleurstellend weekend in Mexico een goede prestatie neergezet in de sprintrace in Brazilië. De Mexicaan eindigde als derde, maar was niet tevreden en helemaal niet over zijn start.

Na een teleurstellende race in Mexico heeft Sergio Perez in Brazilië een podiumplaats behaald. De Mexicaan was echter niet tevreden met zijn prestatie en had meer verwacht. "De race was niet makkelijk", zei Perez na afloop. "Mijn start was verschrikkelijk, waardoor ik een plek verloor aan George Russell. Vanaf daar moest ik vechten om mijn positie te behouden.

Sergio Perez moest in de sprintrace in Brazilië hard vechten om de derde plaats te behalen. De Red Bull-coureur passeerde beide Mercedes-coureurs, maar kon Verstappen en Norris niet meer achterhalen. Perez wijt dit aan te veel banden slijtage.

"Ik moest veel van mijn banden gebruiken om Russell en Hamilton te passeren", zei Perez na afloop. "Daar betaalde ik de prijs voor aan het einde van de race." De Mexicaan was echter niet ontevreden over zijn resultaat. "Overall was het een goede dag. Goede punten, maar helaas had er denk ik zonder de start meer in gezeten."

Perez benadrukt dat bandendegradatie een groot probleem was. "Ik kon de banden niet managen. Ik moest pushen en hier zijn de banden heel gevoelig", zei de coureur. "Aan het einde moesten we daarvoor de prijs betalen."

Ondanks zijn teleurstelling over zijn derde plaats in de sprintrace heeft Sergio Perez een prima slag geslagen in de strijd voor de tweede plek in het wereldkampioenschap. De Mexicaan is namelijk vijf punten uitgelopen op Lewis Hamilton, zijn naaste belager.

Na afloop was hij niet tevreden over zijn prestatie in de sprintrace. "Ik had meer verwacht", zei de Mexicaan na afloop. "Maar het is belangrijk om vijf punten te pakken en het gat met Hamilton te vergroten." Hij kijkt met vertrouwen naar de hoofdrace van morgen. "We hebben een goede auto", zei hij. "Ik hoop dat we morgen een goed resultaat kunnen neerzetten."

 

Lees ook: Max Verstappen: We hebben het onder controle 

Lees ook: Max Verstappen over race in Las Vegas: We racen er vooral voor de show

Lees ook: Lando Norris pakt pole voor sprintrace in Brazilië

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden