Prognose: Weer een jaar testen voor Red Bull Racing?

AP-1YJZ2MBU11W11_news

Over 12 dagen wordt in Melbourne de eerste Grand Prix van 2019 verreden. Hoe zijn de renstallen uit hun winterslaap gekomen en wat kunnen we in Australië van ze verwachten? Tot aan de Grand Prix van Australië bekijken we elke dag de voorbereiding van een van de tien teams. Vandaag Toro Rosso.

Toro Rosso (aantal rondes: 935)

Snelste tijd:
#23 Alexander Albon – 1:16.882 (C5)
#26 Daniil Kvyat – 1:16.898 (C5)

Toro Rosso begon in 2018 met veel ambities aan het seizoen. Met nieuwe motorleverancier Honda wilde het een gooi doen naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Het liep echter anders. Het seizoen werd een testjaar. Het Italiaanse team moest de Honda-krachtbron klaarstomen voor 2019 voor grote broer Red Bull Racing.

Wordt Toro Rosso ook in 2019 de proeftuin van het Oostenrijkse team of kan het in 2019 ook profiteren van het geleverde werk in 2018? De testdagen in Barcelona waren voor de renstal uit Faenza in ieder geval hoopgevend. Het Italiaanse team legde bijna 1000 rondes af en zette veelbelovende tijden op de klokken.

Met een rookie en een oude bekende gaat Toro Rosso op jacht naar de voorhoede van het middenveld. Daniil Kvyat keerde terug bij het team en Alexander Albon kreeg de voorkeur boven Brendon Hartley. Kvyat zal direct moeten presteren. Hij moet laten zien dat zijn terugkeer bij Red Bull-familie geen fout is en dat hij zijn laatste kans met beide handen aangrijpt.

Van Albon zal het team in het begin van het seizoen nog niet veel verwachten. De Thais-Britse rijder debuteert in de koningsklasse van de autosport. Tijdens de wintertests maakte hij, ondanks een spin in zijn eerste ronde, een goede indruk. Hij was na twee weken testen zelfs een fractie sneller dan zijn Russische teamgenoot.

Onze analyse

Als de Honda-krachtbron aan de verwachtingen voldoet dan kan Toro Rosso dit jaar de verrassing van het seizoen worden. Een plaats bij de top vijf lijkt dan wel een haalbaar doel. Door de nauwere samenwerking met grote broer Red Bull Racing kan het namelijk een grote stap voorwaarts maken. Dit seizoen zijn veel onderdelen overgenomen van het Oostenrijkse team. Mocht de Honda-krachtbron toch niet goed genoeg zijn, dan zal Toro Rosso weer een jaar als testteam van Red Bull Racing gaan fungeren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen