Prost: ‘Formule 1 moet eenvoudiger om te verbeteren’

renault

De Formule 1 moet terug naar de basis om voor meer spektakel te zorgen. Dat is de mening van viervoudig wereldkampioen Alain Prost. De huidige adviseur van Renault gelooft dat de sport beter af is met minder regels en eenvoudiger wagens op de grid.

De nieuwe reglementen die per 2021 ingaan houden de gemoederen in de Formule 1 flink bezig. Gevraagd naar wat Liberty Media zou moeten doen om de Formule 1 te verbeteren verwijst de Formule 1 legende allereerst naar de motorreglementen: “Die zijn het meest ingewikkeld. Elke verandering aan de motor gaat tegenwoordig gepaard met aanzienlijke kosten. Wanneer je dan toch wat gaat aanpassen dan zouden de motoren in mijn optiek krachtiger moeten zijn, betere performance moeten hebben en een grotere tankinhoud.”

Oorlogsmachines

Vereenvoudiging van de Formule 1 zou ook voor andere hoofdstukken van het reglementenboek kunnen gelden, meent de Fransman. “Op technisch gebied zou de sport eenvoudiger moeten zijn. Daarmee verhoog je het element van verrassing, inventiviteit en bevorder je dat de rijder het verschil maakt in plaats van deze oorlogsmachines waarbij de performance voor 80 procent op aerodynamica en de motor is gebaseerd.” Prost zou naar eigen zeggen graag een betere balans zien tussen de coureur en de wagen.

Volgens Prost is het formaat van de moderne Formule 1 wagens het grootste probleem: “Persoonlijk zou ik de diffuser verwijderen. In mijn tijd gebruikten alle teams verschillende concepten en we konden elkaar toch moeiteloos volgen op de baan. Op aerodynamisch gebied zouden de wagens veel eenvoudiger moeten zijn.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden