Provincie verleent Circuit Zandvoort cruciale vergunning

59915706_578092192598890_7065724819856332895_n

De provincie Noord-Holland heeft het Circuit Zandvoort een belangrijke vergunning verleend voor de grootschalige verbouwing van het circuit. Die verbouwingen zijn noodzakelijk om volgend jaar mei de Formule 1 te ontvangen.

Volgens de Stichting Rust bij de Kust en de stichting Duinbehoud was het circuit de afgelopen weken al 'illegaal' begonnen met het afgraven van enkele duinen. Die bewering werd echter op vrijdag ingetrokken toen bij een nadere inspectie - op uitnodiging van het circuit - bleek dat de werkzaamheden wel degelijk in de haak waren.

Met de vergunning in de hand kan het circuit nu naar eigen zeggen volop aan de slag gaan. Eind volgende week wordt er voor het laatst gereden op het circuit. Daarna gaat 'Zandvoort' dicht en begint men onder andere met het verbreden van de baan, de aanleg van nieuwe wegen en tunnels, het plaatsen van tijdelijke tribunes en het aanpakken van de paddock.

Met het verlenen van de vergunning komt er ook direct een einde aan de discussie over stikstof, aldus circuitdirecteur Robert van Overdijk: "De provincie Noord-Holland en de Omgevingsdienst bevestigen met deze ontheffing dat het Circuit Zandvoort zorgvuldig te werk is gegaan in voorbereiding op de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2020. Het circuit heeft aangetoond dat de stikstofdepositie in de komende jaren alleen maar minder wordt. Zoals de nieuwe wetgeving ook voorschrijft."

Enkele milieuorganisaties denken daar anders over: komende maandag dient een rechtszaak over de stikstof die bij de werkzaamheden vrijkomt. En dinsdag volgt een uitspraak in een kort geding over de status van enkele beschermde diersoorten die op en om het circuit leven.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden