Punten ontglippen Bendsneyder, Moto2-zege Bagnaia

180701_TT_Moto2_Bagnaia

Niet eerder dit seizoen was Bo Bendsneyder zo dichtbij punten als in de TT van Assen. Het zat de 19-jarige Rotterdammer echter ook in zijn thuiswedstrijd niet mee. Bendsneyder kwam als veertiende over de streep na een moedige inhaalrace in de Moto2-wedstrijd, maar omdat hij in de openingsfase de Geert Timmer-chicane had afgesneden kreeg hij een tijdstraf van 1,4 seconde. Dat betekende dat Bendsneyder als zeventiende in de uitslag kwam te staan: met lege handen.

Natuurlijk was Bendsneyder teleurgesteld over het resultaat, maar met de race zelf was hij blij. "Het ging goed. Ik kon de wedstrijd goed opbouwen. Ik weet dat ik elke race zo kan rijden, maar steeds zit er iets tegen waardoor ik maar niet aan die punten kom."

Vooraan was het Pecco Bagnaia die met ijzeren discipline naar de overwinning reed. De Italiaan van Team Sky VR46 leidde van start tot finish. Bagnaia - die zijn eerste GP-zege behaalde in Assen in 2016 en sindsdien het circuit op zijn arm heeft getatoeëerd - gaf zijn opponenten elke ronde een draai om de oren, door bijzonder constante rondetijden te rijden, waar de rest simpelweg niet aankwam. Het deed denken aan de manier waarop Jorge Lorenzo in de MotoGP zijn overwinningen behaalt: als een goed geprogrammeerde robot met ijzeren precisie. De Italiaan maakte vooral in de eerste sector van het TT Circuit – van start/finish tot en met de Strubben – het verschil.

https://twitter.com/MotoGP/status/1013384460371361792

Achter hem gebeurde nog wel het een en ander. Een tijd lang leek het een optocht te worden met vier man die het uitvochten om de tweede, derde plaats. Marcel Schrötter was de eerste die het tempo niet kon volhouden. Hij werd door achtereenvolgens Alex Marquez en Lorenzo Baldassarri verschalkt. Baldassarri moest afhaken met – zeer uitzonderlijk – een lekke achterband, waardoor hij zijn machine de pits in moest sturen. Hij kwam uiteindelijk als 28ste en laatste over de finish.

https://twitter.com/i/status/1013375192209461248

In de slotfase was het Fabio Quartararo die van de chaos profiteerde. Gestart vanaf de tiende plaats knokte de Fransman – winnaar van de vorige race, in Barcelona, zich een weg naar plaats 2. De derde plaats was zodoende voor Alex Marquez, die na een moeilijk weekend niet ontevreden kon zijn met een podiumklassering.

Drie coureurs ontbraken op de startgrid: Tetsuta Nagashima brak vrijdag al een vinger, Xavi Cardelus liep in de kwalificatie een gebroken sleutelbeen op en Nikki Tuuli moest de nacht in het ziekenhuis doorbrengen waar een stuk van zijn middelvinger moest worden geamputeerd, eveneens als gevolg van een crash in de kwalificatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden