Qatar lijkt kalenderplek in te nemen van Australië

M276321

Het Losail International Circuit in Qatar lijkt op de kalender toegevoegd te worden als vervanger van de Grand Prix van Australië. Dat meldt Autosport.com. Nog nooit eerder is er een Formule 1-race verreden in Qatar. 

De Formule 1 wil nog steeds 23 races organiseren dit kalenderjaar. Qatar moet de volgende boost worden om dat voor elkaar te krijgen. Het emiraat in het Midden-Oosten moet de plek in gaan vullen op de kalender waar eerst de Australische grand prix op de planning stond. De Formule 1 onderzoekt een aantal opties waarmee de tweede seizoenshelft gevuld kan worden, omdat de aanhoudende pandemie races blijft beïnvloeden. Zo werd de Japanse grand prix als meest recente raceweekend afgelast en werden de grands prix van Canada, Singapore en Australië formeel geschrapt.

Eerste race

Er is door de Formule 1 hard gewerkt om een circuit te vinden die in het weekend van 21 november het raceweekend in Australië kan vervangen. Meerdere bronnen melden nu dat er plannen zijn om Qatar te laten debuteren op de F1-kalender. Het circuit heeft de FIA Grade 1-licentie om een Formule 1-race te organiseren.

Er staat achter een aantal grands prix nog een groot vraagteken of die georganiseerd kunnen worden dit jaar. Zo staan de landen als Brazilië en Mexico op rode lijst van Engeland wat betekent dat er strenge regels van kracht zijn omtrent het reizen en er een quarantaineplicht geldt.

Lees ook: Grand Prix van Turkije terug op F1-kalender

Lees ook: Tijdschema Grand Prix België

Lees ook: Renger van der Zande vijfde in 24 uur van Le Mans

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden