Racelicentie Fenati ingetrokken door Italiaanse federatie

img_0409

De Italiaanse motorsportfederatie heeft de racelicentie van Romano Fenati ingetrokken. De coureur heeft vrijdag in een hoorzitting de mogelijkheid om tegen die beslissing beroep aan te tekenen. De verwachting is niet dat hij dat zal doen. Fenati maakte vandaag zelf bekend dat hij stopt met racen en inmiddels in de ijzerwarenwinkel van zijn opa aan het werk is.

Afgelopen zondag werd Fenati gediskwalificeerd in de Moto2-race op het circuit van Misano, toen hij uit frustratie in de rem kneep van zijn concurrent Stefano Manzi bij een snelheid van ruim 200 kilometer per uur. Meteen na afloop van de race werd hij al geschorst voor twee Grand Prixs door de stewards van de FIM (de internationale motorsportfederatie). Die straf werd door velen als te mild beoordeeld, vooral omdat Fenati eerder ook al buiten zijn boekje was gegaan. In 2015 gaf hij al rijdend collega Niklas Ajo een schop en in 2016 werd hij op staande voet ontslagen door zijn team Sky VR46 wegens wangedrag.

Wegens zijn onacceptabele gedrag werd Fenati gisteren ontslagen door zijn team Marinelli Snipers en werd zijn contract met Forward MV Agusta voor 2019 verscheurd. Nu ook de Italiaanse federatie zijn licentie heeft ingetrokken, is de kans nihil dat de 22-jarige Fenati ooit nog terugkeert op Grand Prix-niveau.

180908_RSM_Miller-e1536414278773
Jack Miller. Foto: MotoGP.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden