1ST7771

Racing Point lijkt na een aanvankelijk matige start van het seizoen, de weg omhoog te hebben gevonden. De roze formatie uit Silverstone finishte in Baku met twee rijders in de top-tien en steeg in het klassement naar een vijfde plek, vlak achter McLaren.

Het team heeft dan ook wat te bewijzen. Onder bewind van de Indiase zakenman Vijay Mallya was er de laatste jaren nauwelijks geld, maar er waren wel keurige vierde plaatsen in het constructeurskampioenschap. Met de flinke kapitaalinjectie van de nieuwe eigenaar Lawrence Stroll, zou het dan ook geen probleem moeten zijn om dit jaar opnieuw te gaan voor de titel best of the rest.

Maar met name McLaren en Renault maakten ook stappen en dus is de hoop van het team uit Silverstone nu gevestigd op Spanje, waar de nodige updates gepresenteerd zullen worden. Lance Stroll is er van overtuigd dat die updates Racing Point aan die felbegeerd vierde plaats in het WK gaan helpen: "Absoluut, we mikken op een goed resultaat dit seizoen. Er is nog een lange weg te gaan en elk punt is belangrijk. Het wordt een lange ontwikkelingsrace tot aan het einde van het seizoen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen