1ST7771

2019 is nog niet echt het jaar van Racing Point. Ondanks de overname door Lawrence Stroll en de daarmee gepaarde kapitaalinjectie is de start van het seizoen voor het team uit Silverstone middelmatig te noemen. De stal heeft na drie races slechts zeven punten, goed voor een achtste plaats in het WK.

Dit heeft vooral te maken met de perikelen vorig jaar. Door de financiële problemen en een dreigend faillissement werd er in 2018 weinig tijd gestoken in de nieuwe bolide. Pas na de overname door het consortium van Lawrence Stroll is de ontwikkeling echt op stoom gekomen.

Technisch directeur Andrew Green vraagt de fans dan ook nog even geduld te hebben en belooft verbeteringen vanaf de Grand Prix van Spanje, over drie weken. "We brengen updates aan en die worden nu steeds verder geoptimaliseerd. De test in Bahrein heeft ons erg goed geholpen", aldus Green tegen Motorsport.com.

De geteste updates zijn volgende week tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan nog niet beschikbaar: "In Baku zijn we altijd goed, hopelijk ook dit jaar. We hebben in Baku 'slechts' wat specifieke onderdelen voor extra downforce bij ons. Daarna volgen er snel en veel updates. In Spanje gaat het gebeuren. We moeten nog even geduld hebben."

Sergio Perez eindigde vorig jaar in Baku met de Force India VJM11 op derde plaats.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen