0

Racing Point heeft de plannen voor de nieuwbouw van de fabriek in Silverstone onthuld. Als alle vergunningen binnen zijn hoopt het team aan het einde van dit jaar te beginnen met de verbouwing van het huidige gebouw en een uitbreiding op de recente aangeschafte grond rondom het pand.

Het team dat vorig jaar werd overgenomen door de Canadese milajrdair Lawrence Stroll huist al 28 jaar in hetzelfde pand, tegenover circuit Silverstone. Het was oorspronkelijk gebouwd voor Jordan dat daarna Midland, Spyker en Force India werd. Waar er 12 jaar geleden onder het Nederlandse management zo’n 200 mensen in dienst waren, is dat nu het dubbele en Racing Point wil zelfs doorgroeien naar 600 medewerkers die allemaal onder één dak moeten komen te werken.

“Dit is een nieuw hoofdstuk, het begin van een nieuw tijdperk. Er heerst enorm veel energie van de aandeelhouders om te investeren en het team in de toekomst een regelmatige podiumkandidaat te maken. Het team is nooit stabieler of in betere handen geweest. Dit project heeft als doel om de beste mensen in Formule 1 aan te trekken en te behouden”, aldus teambaas Otmar Szafnauer die de plannen uit de doeken deed in het blad F1 Racing.

Met de plannen is 29 miljoen euro gemoeid. De verbouwing moeten voor aanvang van het Formule 1-seizoen van 2021 zijn afgerond.

jm1330au19
De huidige fabriek (c) Force India F1

1
(c) Racing Point F1 Team

2
(c) Racing Point F1 Team

3
(c) Racing Point F1 Team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden