Racing Point met 2020-auto in actie op Silverstone

door Hidde Wissels
X4I5384

Racing Point gaat met de auto van dit jaar tijdens een filmdag op 17 juni in actie komen op het circuit van Silverstone. Lance Stroll gaat achter het stuur kruipen van de RP20. 

Racing Point is het eerste team dat in voorbereiding, op de herstart van het seizoen in Oostenrijk, met de nieuwe auto gaat rijden. Teams mogen per seizoen twee filmdagen plannen en maximaal 100 kilometer per dag rijden. Andere teams, waaronder Mercedes, maken gebruik van de auto uit 2018. Daar mag zoveel kilometers mee gemaakt worden als gewenst is. Voor Racing Point is dit de tweede en dus laatste filmdag die ze dit jaar mogen gaan gebruiken.

Tijdens de wintertest in Barcelona zag Racing Point er erg sterk uit in de 'roze Mercedes'. Teambaas Otmar Szafnauer kan dan ook niet wachten om terug te keren naar de actie op het circuit.

''We kijken er absoluut naar uit om te zien hoe competitief we zijn", vertelt hij aan Autosport. ''Ik denk dat de eerste paar circuits goed moeten zijn voor ons, zelfs in Hongarije en ook op Silverstone. Daarna keren we terug naar Barcelona ​​en in de winter zagen we er heel goed uit.''

 

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden