Waarom Alpine zo langzaam is in 2024

esteban ocon alpine 2024 japan
Premium update

Een puntje voor Esteban Ocon in Miami is het eerste teken van leven, na een dramatische seizoenstart voor Alpine. De Franse formatie vocht de laatste jaren vaak om de vierde plek in het contructeurskampioenschap, maar dit jaar strijden Esteban Ocon en Pierre Gasly om in Q2 te komen.

Alpine heeft drie zeer bewogen jaren achter de rug op bestuurlijk niveau. In bijna drie jaar tijd, wist het Otmar Szafnauer aan te trekken als teambaas en Pierre Gasly als nieuwe teamgenoot van Esteban Ocon. Dat waren de enige twee namen die bij de Franse renstal arriveerden, maar in diezelfde periode heeft het team van de Renault Group afscheid genomen van Marcin Budkowski (teambaas), Alain Prost (adviseur), Oscar Piastri (test- en reservecoureur), Fernando Alonso (naar Aston Martin vertrokken), Laurent Rossi (Alpine-CEO), diezelfde Otmar Szafnauer (teambaas), Alan Permane (sportief directeur) en Pat Fry (technisch directeur).

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden