Racing Point met B-spec RP19 naar Hockenheim

1920x1080-Lance-Stroll-Racing-Point-GP-Canada-2019

Sportpesa Racing Point F1 Team verschijnt komend weekend op Hockenheim aan de start met een grotendeels vernieuwde auto. Het voormalige Force India hoopt met de B-spec RP19 terrein goed te maken op de rest van het middenveld.

Dat is hard nodig ook: de nummer vier van de afgelopen twee seizoenen staat dit jaar ondanks een flinke kapitaalinjectie van de nieuwe teameigenaar Lawrence Stroll op een tegenvallende zevende plek in het kampioenschap. Veel van de Canadese dollars van Stroll zijn gaan zitten in de verbouwing en uitbreiding van de fabriek in Silverstone en een broodnodige modernisering van hardware als trucks en IT. Nu is er dan ook financiële ruimte vrijgemaakt voor de B-spec van de RP19, aldus technisch directeur Andy Green tegen Auto, Motor und Sport: “Alles behalve het chassis is nieuw. Voorheen zou een update zoals deze nooit mogelijk zijn geweest.”

De nieuwe RP19 staat al sinds maart in de planning. Bij de eerste tests in Barcelona en tijdens de seizoensstart in Australië was al duidelijk dat het oorspronkelijke ontwerp van de Racing Point RP19 niet werkte. Vooral in de bochten had de auto van Sergio Perez en Lance Stroll te maken met een gebrek aan downforce. Om dat te pareren wordt er nu een volledig nieuwe achterkant geintroduceerd. In Hongarije (2-4 augustus) komen er vervolgens nog aanpassingen aan de voorkant van de auto.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen