Racing Point: 'Protest Renault is slecht geïnformeerd'

Austria_Friday_FP1_XPB_09

Vlak na de tweede Grand Prix van Oostenrijk werd bekend dat het team van Renault een officieel protest heeft ingediend tegen de bolide van Racing Point. De Franse renstal twijfelt aan de legaliteit van de bolide die in veel opzichten een bijna exacte kopie van de Mercedesbolide van vorig jaar lijkt te zijn. Racing Point laat vandaag via een statement weten vol vertrouwen de uitslag van het onderzoek van de FIA tegemoet te zien. 

Naar eigen zeggen heeft Racing Point zich aan alle voorschriften en regels gehouden bij het ontwerpen van de RP20. De Britse renstal verwachtte dan ook dat het protest afgewezen zou worden. Via een statement laat het team vandaag onder andere het volgende weten: "Het BWT Racing Point F1 Team is enorm teleurgesteld dat de resultaten die het tijdens de Grand Prix van Stiermarken behaald heeft, in twijfel getrokken worden. Wij zien het protest als verkeerd opgevat en slecht geïnformeerd."

In de onderstaande galerij zie je een foto van de Racing Point van dit jaar en een foto van de Mercedes van vorig jaar, zodat je ze met elkaar kunt vergelijken.

[gallery link="none" columns="1" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="48079,32754"]

Het team laat daarnaast weten 'dat elke suggestie van wangedrag resoluut wordt afgewezen'. Daarnaast treft het team naar eigen zeggen alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de voorschriften correct worden toegepast op de feiten.

Samenwerking met de FIA

Racing Point laat als laatste weten er vertrouwen in te hebben dat het protest afgewezen wordt. "Voorafgaand aan de start van het seizoen heeft het team goed samengewerkt met de FIA. Toen hebben we naar alle tevredenheid de vragen over de oorsprong en het design van de RP20 beantwoord. Het team heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het protest wordt afgewezen nadat wij onze reactie hebben gepresenteerd."

Lees ook: Bolide Verstappen had meer schade dan alleen de endplate

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen