Racing Team Nederland in IMSA Endurance Cup 2022

RacingTeamNederland_2022_livery_2

Racing Team Nederland rijdt in 2022 in de Amerikaanse IMSA Endurance Cup. Het Nederlandse team verschijnt daarmee aan de start van beroemde lange afstand races zoals de 12 uur van Sebring en de 24 uur van Daytona. Frits van Eerd, Giedo van der Garde, Dylan Murry en Rinus VeeKay zullen volgend jaar de wagen van het team besturen.

Racing Team Nederland won afgelopen seizoen de wereldtitel in de LMP2 Pro-Am klasse van het FIA World Endurance Championship (WEC). In diezelfde klasse en type auto zullen ze ook tijdens IMSA rijden. IMSA is een van de belangrijkste endurance-races in de Verenigde Staten en is eigendom van NASCAR. De races die tijdens cup worden gereden zijn de 6 uur van Watkins Glen, de 12 uur van Sebring, de 24 uur van Daytona en Petit Le Mans, een 10-uurs race op Road Atlanta.

Racing Team Nederland
Foto: Racing Team Nederland

Nieuwe gezichten

Naast de bekende gezichten van Racing Team Nederland, Frits van Eerd en Giedo van der Garde voegen zich twee nieuwe namen bij het team. Dylan Murry, een jonge Amerikaanse coureur die de verplichte silver-rated coureur van IMSA is. Job van Uitert, die in 2021 deel uitmaakte van de line-up, heeft een gold-ranking. Murry vervangt hem dus. Ook Rinus VeeKay is toegevoegd aan het rijtje coureurs voor het team, speciaal voor de 24 uur van Daytona. Bij die race moeten teams namelijk vier coureurs inzetten.

De timing van het kampioenschap voor het Nederlandse raceteam is volgens coureur en teambaas Frits van Eerd perfect. Mede dankzij het winnen van de wereldtitel dit jaar. "Ik heb in Amerika gestudeerd en in die tijd bezocht ik al IMSA-races. Dat we nu de vier grootste IMSA-races gaan doen is voor mij dus echt een droom die uitkomt", aldus van Eerd.

Lees ook: Zo zou Verstappen in Jeddah al wereldkampioen kunnen worden

Lees ook: Tom Coronel “We maakten een megafout”

Lees ook: Jeroen Bleekemolen over Grand Prix in Jeddah

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden