Raikkonen erkent: 'Ik had Max meer ruimte kunnen geven'

180003_jap

In de eerste ronde van de Grand Prix van Japan kwamen Kimi Raikkonen en Max Verstappen met elkaar in aanraking. Verstappen verremde zich voor de chicane en schoot iets door. Toen hij terugkeerde op de baan, raakte hij de flank van Raikkonen die hem op dat moment wilde passeren. De Nederlander kreeg hiervoor van de wedstrijdleiding een tijdstraf van vijf seconden aan de broek. Nu de Fin de beelden heeft teruggezien, erkent hij dat hij Verstappen wat meer ruimte had kunnen geven.

"In een ideale wereld had ik een beetje meer ruimte kunnen geven. Ik probeerde hem buitenom te passeren en hem al zoveel mogelijk ruimte te geven. Ik weet dat wanneer je via de kerbstones terug de baan op wil komen, je soms door het gestuiter onmogelijk je wagen kunt besturen. Ik weet niet of dat nu ook het geval was, maar ik denk niet dat hij expres iemand wilde raken. Als we beiden naast elkaar op het circuit zouden rijden, zou hij me er namelijk ook niet afdrukken omdat we dan allemaal weten wat er zou gebeuren," aldus de Fin.

"Het was al met al een moeizaam weekend en we moeten het een en ander gaan doornemen. We hebben wat dingen verbeterd gedurende het weekend en het ging steeds beter. Maar wanneer je puur naar het resultaat kijkt, dan is het verre van wat we wilden bereiken. Maar zo gaat dat nu eenmaal wel eens. We moeten die dingen nu wegpoetsen en hopen dat het het volgende raceweekend beter verloopt," blikte Raikkonen terug op de race.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden