Raikkonen: 'Ik had betere banden nodig'

180044_cina

Kimi Raikkonen betrad zondag de laatste trede van het ereschavot na de GP van China. Lange tijd zag het er niet naar uit dat de Fin het podium zou halen, maar de safetycar zorgde ervoor dat hij ineens weer de juiste kaarten in handen kreeg.

"Ik had een goede start, maar werd toen jammer genoeg een beetje geblokkeerd en ingehaald in de eerste bochten. Ik had een beetje moeite om de anderen te volgen in het begin. Zelf was ik niet heel slecht, maar de start was verre van ideaal," aldus de Fin die vanaf de eerste startrij vertrok. 

Omdat teamgenoot Sebastian Vettel zijn positie verloor aan Valtteri Bottas na de pitstop, besloot het team de aan de leiding liggende Raikkonen als buffer te gebruiken. De Fin moest immers nog naar binnen voor vers schoeisel en kon nu mooi Bottas opvangen. "Vervolgens bleven we heel lang rijden tot de eerste pitstop. Ik had een beetje geluk met de safetycar. Ik had een goede snelheid op de mediums, maar eigenlijk had ik de soft banden nodig om er echt voor te kunnen gaan. Ik was wel oké aan het einde van de race, maar toen ik dichterbij Valtteri kwam, had ik veel meer snelheid dan hij. Maar wanneer je eenmaal dicht op iemand zit, dan is het zo lastig om te volgen. Je hebt dan gewoon veel betere banden nodig...Maar ik ben tevreden met wat ik heb, want het zag er op een bepaald moment helemaal niet zo goed uit voor me," aldus Raikkonen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen