Raikkonen 'nog snel genoeg' voor Formule 1

170026_spa

Ferrari-coureur Kimi Raikkonen is naar eigen zeggen "nog snel genoeg" voor de Formule 1, zo liet hij optekenen tegenover Autosport. De Fin wacht op witte rook betreft zijn toekomst bij de Italiaanse renstal. Volgens ingewijden zou men in Maranello maar wat graag met haar huidige coureurs verder gaan. Waar teamgenoot Sebastian Vettel volgens geruchten echter een meerjarige verbintenis zou hebben afgewezen, mag Kimi Raikkonen hopen dat hij voor tenminste een jaar kan bijtekenen.

Een vierde seizoen met Kimi Raikkonen is gezien de resultaten namelijk niet voor de hand liggend. De Fin steekt dit jaar met vier podiumplaatsen, twee keer tweede en twee keer derde schril af bij zijn Duitse teamgenoot, die vier overwinningen en vier tweede plaatsen scoorde. Raikkonen loopt inmiddels dan ook 86 punten achter op Vettel.

"Persoonlijk ben ik niet blij met de resultaten", aldus Raikkonen. "Ik wil races winnen, ik wil voortdurend vooraan meedoen, maar dat is helaas nog niet veel aan de orde geweest", concludeert de Fin. Raikkonen werd in Monaco met zijn neus op de feiten gedrukt dat hij bij Ferrari de tweede viool speelt: "Ik weet het als iets klopt, en er zijn aardig wat dingen gebeurd waar ik de prijs voor moest betalen".

'The Iceman' zegt dat hij "rij-technisch"de snelheid heeft, en zich daar dus geen zorgen om maakt, "maar het gaat er om dat alles op zijn plek valt. Het hangt van zoveel dingen af. Qua snelheid denk ik dat ik het nog heb, maar het is niet genoeg als je wel de snelheid hebt terwijl de rest niet gaat zoals je had gehoopt."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden