1920x1080-Kimi-Raikkonen-Ferrari-GP-Hongarije-2018

Met hernieuwd zelfvertrouwen, maar gezond realisme, leeft Ferrari-coureur Kimi Raikkonen toe naar de Mexicaanse Grand Prix. Vorige week behaalde hij sinds maart 2013 weer een overwinning waarbij hij smaakmaker Max Verstappen en leider in het kampioenschap Lewis Hamilton van zich af wist te houden.

Wie zou denken dat de Fin nu naast zijn schoenen loopt heeft het mis, hij is juist erg realistisch aan de vooravond van ronde 19 in het wereldkampioenschap. De laatste overwinning van het Italiaanse team dateert uit 1990, waarbij gezegd moet worden dat de Grand Prix tussen 1993 en 2014 niet op de kalender stond. Vorig jaar won Max Verstappen de Mexicaanse Grand Prix.

Over het algemeen wordt aangenomen dat Lewis Hamilton deze zondag zijn vijfde wereldtitel ten koste van Sebastian Vettel zal opeisen. Bij de constructeurs ligt de strijd nog open. Mercedes wint de constructeurstitel alleen wanneer het met 20 punten of meer verschil ten opzichte van Ferrari Mexico-Stad verlaat. De 21-voudig racewinnaar wil daar graag een stokje voor steken.

Met een goed resultaat kan Ferrari die strijd immers nog naar Brazilië of zelfs Abu Dhabi verleggen, realiseert 'The Iceman' zich: “Winnen in Austin was goed en dat neem ik deze race mee, maar we moeten nu vooruit kijken. We racen hier sinds 2015. Wanneer we naar de afgelopen edities kijken heeft elk van de topteams hier op het podium gestaan. Het eindresultaat zal van veel kleine dingen afhangen dus het heeft geen zin te gissen naar wie dit weekeinde de boventoon zal voeren. Het kan alle kanten op. Als team kunnen we alleen maar garanderen dat we 100 procent zullen geven en voor de overwinning zullen vechten.”

Om 17.00 uur begint de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden