Raikkonen reageert koeltjes na winst: ‘Het is beter dan tweede worden'

180015_usa

De spectaculaire Grand Prix van Amerika werd gewonnen door Kimi Raikkonen. De Fin die na dit seizoen afscheid neemt van Ferrari, had als sinds de Grand Prix van Australië in 2013 niet meer gewonnen. Je zou verwachten dat 'The Iceman' hierdoor wat zou ontdooien, maar niets was minder waar.

"Het was een geweldig weekend, de wagen is de hele tijd al goed. Ik had een goede start en ik moest echt hard pushen. We hadden twee keer een goed gevecht en aan het einde van de race waren de banden niet in de beste staat. Dat gold natuurlijk ook voor Max, maar Lewis had nog wat betere banden. We hadden genoeg snelheid en konden die constant houden om de banden te sparen tot het einde. Het is lang geleden, maar hier staan we weer," aldus de Fin.

Raikkonen bleef op zijn gebruikelijke wijze weer redelijk koel onder alles: "Tja, ik ben natuurlijk blijer dan dat ik tweede zou finishen. Ik kwam op het juiste moment binnen en had genoeg van mijn banden over in beide stints. Het was een kwestie van balanceren, maar dat verliep goed. Goed genoeg om te winnen in ieder geval. En we hadden goede gevechten, dat is wat we allemaal willen. Niet alleen de rijders, maar ook de fans hier."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden