Raikkonen snelste tijdens ochtendsessie tweede testdag

Kimi-Raikkonen

Op een hete en droge Hungaroring heeft Kimi Raikkonen de snelste tijd laten noteren. Daarmee leidt Ferrari ook tijdens het eerste deel van de tweede en laatste testdag.

Reserverijder Antonio Giovinazzi ging gisteren namens de Scuderia aan kop in zowel de ochtend als de middagsessie. Raikkonen zette een tijd van 1:16,171 op de klokken en legde vanochtend de meeste ronden af. Om precies te zijn 69, één ronde korter dan de raceafstand in Hongarije.

Met zijn rondje was de Fin 2,280 seconden sneller dan Robert Kubica, die achter het stuur van de Williams mocht kruipen. McLaren-reserverijder Lando Norris finishte op drie tienden van de Pool als derde. Sean Gelael verichtte gisteren testwerkzaamheden voor Pirelli en reed met het Italiaanse rubber onder de Toro Rosso STR13 rond. Vanochtend kwam hij in actie voor het team zelf, en nam Brendon Hartley de test voor de bandenleverancier over.

George Russell werd vijfde namens Mercedes, terwijl Giovinazzi in de Sauber een zesde tijd klokte. De uiteindelijk als zevende geplaatste Nikita Mazepin veroorzaakte een rode vlag situatie toen de Force India VJM11 de geest gaf in bocht 11.

Ontwikkelings- en testrijder van Renault, Artem Markelov, mocht voor het eerst in een Formula 1-wagen met de specificaties van dit jaar plaatsnemen en werd uiteindelijk achtste. Jake Dennis mocht het namens Red Bull nu eens in de RB14 proberen in plaats van de simulator en werd negende. Hartley was hekkensluiter namens Pirelli. Het team van Haas laat de testwerkzaamheden aan zich voorbijgaan.

Tijden ochtendsessie tweede testdag, Hungaroring, Hongarije:

DjgwKoXX4AYxeVj-700x394
(c) @F1

Om 14.00 uur is de aanvang van de middagsessie die eveneens vier uur zal duren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden