Raikkonen vertelt in biografie over zuippartij tussen races

1920x1080-Kimi-Raikkonen-Ferrari-GP-Hongarije-2018

De biografie van Kimi Raikkonen is een bestseller in Finland. De eerste druk was binnen enkele dagen uitverkocht. Het boek verhaalt over de armoede in zijn jeugd, het ontsnappen uit militaire dienst en drinkgelagen tussen races.

Raikkonen vertelt in zijn biografie, die in november in Nederland in de winkels zal liggen: "Rami (Kimi’s broer, red.) was mijn monteur. We reden in een oud busje naar de races. Toen had ik door, verdomme, mijn ouders hadden al hun geld erin gestopt en toen we aankwamen had ik het gevoel dat ik het nergens zou maken."

Dronken terug naar de kazerne

Dat viel mee. De Fin had talent en in 1999 ging hij aan de slag in het Brits Formule Renault, het jaar waarin hij ook verplicht in militaire dienst moest. Raikkonen herinnert zich een avond waarop hij dronken terugkeerde naar de kazerne. Omdat hij bang was dat hij gestraft zou worden en een race zou moeten missen besloot hij bij zonsopgang de kazerne te verlaten.

"Ze riepen me achterna. Ze waren boos, omdat ik niet alleen dronken en te laat was, maar ook omdat ik ontsnapte. Maar we hadden alleen op het strand gelegen en bier gedronken", legt Raikkonen uit, die een deal sloot waardoor hij mocht racen als hij terugkeerde naar de kazerne.

Drinkgelag

Dat de huidige Ferrari-coureur niet vies is van een drankje is een publiek geheim, dat hij vertelt over een bacchanaal van 16 dagen tussen de races van Bahrein en Spanje in 2012 toen hij reed voor Lotus is nieuw. Overigens had de zuippartij geen effect op zijn prestaties, want in Spanje eindigde de Fin als derde.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden