49933663_135672494131918_8169661131314292301_n

Ralf Schumacher haalt in een interview met Motorsport-Total flink uit naar het management van Williams Racing. De broer van Michael Schumacher reed tussen 1999 en 2004 bij het team uit Grove en won er zes Grands Prix.

Indertijd stond de Britse renstal nog onder leiding van Frank Williams en technische man Patrick Head die het team in 2012 verliet. De beide mannen regeerden door 'angst en terreur' te zaaien, maar dat werkte indertijd prima, aldus Schumacher: "Williams heeft een bijzondere stijl van leidinggeven, een beetje jaren zeventig en tachtig. Het is regeren met de harde hand. Patrick Head zorgde voor de balans in het team."

Schumacher stelt dat dochter Claire Williams de manier van leidinggeven van haar vader heeft overgenomen, maar dat die harde aanpak tegenwoordig niet meer werkt: "Williams haalt niet het beste uit het personeel, er is geen cohesie. De ingenieurs vechten meer tegen elkaar dan met elkaar. Ik denk dat Williams haar manier van leidinggeven moet herzien."

Williams finishte afgelopen seizoen als laatste in het kampioenschap en begon dit seizoen dramatisch met enkele gemiste testdagen in Barcelona, het ontslag van technische chef Paddy Lowe en een bedroevend optreden in Melbourne.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden