Reactie Max Verstappen na F1 GP Hongarije

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Hongarije_2016

Max Verstappen eindigde in Hongarije op misschien wel een teleurstellende vijfde plaats. De jonge Nederlander zat klem achter Daniel Ricciardo en later achter Kimi Raikkonen. Wat vond Verstappen zelf van de race in Boedapest?

Max Verstappen tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport: “Bij de start werd ik aan de binnenkant een beetje geblockt zodat ik niet diep in kon remmen, maar dat hoort erbij. We waren wel snel maar je kunt geen kant op op dit circuit. Op een gegeven moment liet ik een gaatje van twee seconden maar toen kwam die Ferrari dichtbij en heb ik wel gezegd tegen het team dat we iets moesten doen.”

“Ik kon niet beslissen om eerder te stoppen dus dat is jammer. Daarna gaat de Ferrari eerder naar binnen en pakt hij drie seconden en komt die voor me. Dan is het klaar.”

Op de vraag of Verstappen plezier beleefde aan het gevecht met Kimi Raikkonen in de slotfase, antwoordt hij als volgt: “Dat maakt me eigenlijk geen zak uit. Als je vijfde rijdt en zo je vierde plaats vergooit, dan maakt het voor mij weinig uit. Ik verdedig in dat gevecht gewoon m’n plek en hij moet maar oppassen, toch?”

“Het is ontzettend balen hoe het is gelopen. Ik kom vast te zitten achter Raikkonen die oudere banden heeft, daar rijd ik mijn eigen banden kapot. In de laatste stint reed ik in niemandsland en staat Kimi op supersofts. Dan komt hij wel dichtbij maar het was eigenlijk een hele saaie wedstrijd.”

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen