Reactie Max Verstappen na P2 in Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk

images_2016_F1_07_GP_Oostenrijk_Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Oostenrijk_2016_Podium

Max Verstappen reed een degelijke wedstrijd, met maar liefst 56 ronden op dezelfde banden, en werd beloond met een prachtige tweede plaats. Lang leek hij derde te worden, maar in de laatste ronde raakten de raceleiders Rosberg en Hamilton elkaar, waarna de Duitser de strijd om de winst moest staken. Hoe kijkt Verstappen zelf terug op de race?

Max Verstappen na de race: "Ik rekende op P3, maar uiteindelijk P2... het is geweldig en het is een bonus. Ik denk dat de hele race goed was. Ik kon wegrijden van de auto's achter me en alleen de Mercedessen waren wat sneller."

Verstappen vervolgt: "Ik kreeg daarna wat last van achterblijvers en blauwe vlaggen, maar ze gingen niet echt opzij waardoor ik wat grip verloor. Vervolgens begon Kimi steeds dichterbij te komen, maar die konden we gelukkig achter ons houden. We verliezen wel wat op de rechte stukken, maar in de bochten presteerde de auto erg goed."

En tot slot, Max Verstappen met een glimlach over de smaak van champagne: "Ik hou er wel van, maar ik begin het nu wel een beetje te voelen, maar dat vind ik niet erg."

UPDATE 19:00: Nico Rosberg krijgt tien seconden straf en twee strafpunten op zijn superlicentie voor de aanrijding met Lewis Hamilton. Zijn straf heeft geen gevolgen voor de uitslag.

Foto: Red Bull Racing.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen