Reactie Max Verstappen na F1 Grand Prix van Europa

images_2016_F1_06_GP_Europa_Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Europa_19_juni_2016

Het was geen eenvoudige race voor Max Verstappen. Uiteindelijk wist hij ten opzichte van zijn startplaats wel een plek te winnen en finishte als achtste in Bakoe. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: "Het begin van de race was lastig, maar het einde was goed. Op de supersofte en softe banden ging het niet echt lekker, maar op de medium banden vloog ik over de baan. Na twee ronden merkte ik dat mijn banden al begonnen te slijten, waardoor ik een vroege pitstop moest maken, want ik was twee à drie seconden te langzaam. Op de medium banden die ik als laatste had leek het wel alsof ik vloog, vooral de laatste vijftien ronden”.

Verstappen vervolgt: “Ik had niet verwacht dat ik nog achtste zou worden, dus ben ik er tevreden mee. Op het einde liep ik ook nog flink in op Ricciardo. Wat snelheid betreft moet je jezelf toch vergelijken met je teamgenoot en dat was vandaag wel in orde. Je wil altijd verder naar voren eindigen, maar dat was onmogelijk vandaag. Om na de lastige start als achtste te eindigen is een mooi resultaat. We hebben er het maximale uitgehaald.”

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden