Reactie Max Verstappen na GP Abu Dhabi

Verstappen_Race_AbuDhabi

Max Verstappen sloot vandaag in Abu Dhabi zijn eerste seizoen als Formule 1-coureur af met een zestiende plaats. Aanvankelijk kwam Verstappen als twaalfde over de finish, ware het niet dat hij een tijdstraf en een drive through penalty kreeg na de finish. Uiteindelijk resulteert het in een zestiende plaats, en Verstappen is eerlijk: “Het was niet mijn dag vandaag.”

”De snelheid zat er goed in, vooral in het begin van de wedstrijd. Het was jammer dat ik m’n wielen blokkeerde bij het ingaan van bocht 8 en zodoende binnen moest komen voor een extra pitstop. Vanaf daar was mijn race lastig en wist ik dat het moeilijk zou worden om punten te halen. Maar ik heb me wel vermaakt met wat inhaalacties.”

Die inhaalacties maakten Max Verstappen tot een van de ‘hot-prospects’ van dit seizoen. “Het was over het algemeen een geweldig seizoen. Ik heb erg genoten van mijn debuutseizoen en ik denk dat we een aantal sterke optredens hebben laten zien. Dit team is uitgegroeid tot een tweede familie voor me en ik wil iedereen hier op het circuit bedanken alsmede in de fabrieken van Faenza en Bicester.”

Punten die Verstappen wel behaalde in Abu Dhabi zijn strafpunten. Met de tijdstraf en drive through penalty kreeg 3 strafpunten op zijn racelicentie. Daarmee is hij nog vier punten verwijderd van een schorsing. Eerder kreeg Verstappen al twee strafpunten voor zijn aanrijding met Romain Grosjean in Monaco. Ook haalde hij nog eens drie strafpunten voor het te hard rijden achter de safety car tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Over de penalty’s die hij kreeg, zei Verstappen het volgende: “We raakten elkaars wielen en ik ging wijd aan het eind buiten de baan. Ik was duidelijk sneller dus ik ben gewoon door gegaan. Ik had snel een gat van meer dan vijf seconden, het maakte niets uit. Het maakt ook niet uit of je twaalfde of zestiende wordt, je scoort toch geen punten.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden