Reactie Max Verstappen na Grand Prix van Japan

Max_Verstappen_Toro_Rosso_Grand_Prix_Japan

Wederom bracht een knappe inhaalrace Max Verstappen van achter in het veld naar een plaats in de punten. Gestart als 17e passeerde Verstappen de een na de ander om als tiende achter teamgenoot Carlos Sainz te belanden. De Limburger passeerde vervolgens ook de Spanjaard in de laatste chicane van het Suzuka-circuit, waarmee hij de negende plaats en twee WK-punten voor zich opeiste. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: "Het was een geweldige race! Ik denk dat de start goed was en ik kon Nasr meteen in sector 1 inhalen, alhoewel hij me terugpakte in de haarspeldbocht, waar ik een beetje vastzat en ik niet te veel risico's wilde nemen. Dat was jammer, want ik kwam daardoor achter hem vast te zitten voor heel veel ronden en verloor wat tijd op de andere auto's daarvoor."

"Maar na mijn eerste pitstop kon ik opnieuw pushen totdat ik vast kwam te zitten achter Kvyat en daarna Alonso. Maar ik heb niet opgegeven en uiteindelijk konden we vooraan finishen en dat is heel positief. Om van P17 naar P9 te gaan op een circuit als dit is een goed resultaat en ik ben blij om punten te scoren en nogmaals: het was een hele goede dag!", aldus Max Verstappen, die vandaag zijn laatste Grand Prix als 17-jarige reed.

› Lees hier het verslag en de uitslag van de F1 Grand Prix van Japan

Foto: Scuderia Toro Rosso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden