Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 GP Hongarije

23 jul 2016
verstappen_formule1_hongarije

Een vierde plaats was het maximaal haalbare voor Max Verstappen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Hij miste z’n laatste ronde door 0,8 seconden na de finishvlag over de streep te komen. Daardoor bleef het ultieme kwalificatierondje uit. Wat vond Verstappen er zelf van?

Max Verstappen vertelde tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport: “Het is een beetje jammer maar het was wel te verwachten. Als iedereen langzaam gaat rijden, dat het moeilijk wordt om het te halen als je zo krap op de timing zit. Het hoort erbij, helaas.”

"We hadden kunnen vechten voor de tweede plaats, zeker omdat m’n eerste sector een stuk beter was. Ik ben door blijven rijden na de streep om even te zien hoe goed het ging voor ik de rode vlag kreeg. Het was gewoon een lastige kwalificatie met de opdrogende baan. De eerste run in Q3 was niet optimaal want ik blokkeerde een beetje in bocht 1 en dan kom je in het natte, maar verder zag het er heel goed uit. Ik dacht dat het in de tweede run wel goed zou komen, maar helaas… Net te laat over de streep.”

"Ik wilde vrij baan hebben, want zodra je binnen twee seconden van de auto voor je zit verlies je alweer tijd omdat je last hebt van onderstuur. Vandaar dat ik het gat wat groter maakte.”

"Uiteindelijk had het niets uitgemaakt als ik het had gehaald, want met de gele vlag kun je sowieso niet verbeteren. Morgen is de race en daar krijg je de punten. Dat komt wel goed.”

› Uitslag kwalificatie F1 GP van Hongarije

Foto: Red Bull Racing

23 jul 2016

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen