Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 Grand Prix Europa

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Europa_2016_zaterdag

Een teleurstellende negende startplaats was het resultaat tijdens de kwalificatie voor Max Verstappen. Na bijna contact te hebben gemaakt met Valtteri Bottas kon hij geen goede snelle ronde rijden. Hoe kijkt hij er zelf op terug?

Max Verstappen tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport, eerst over de auto vandaag ten opzichte van gisteren: "De auto is verbeterd, de vleugel was ook wat beter en dat zag er allemaal wel redelijk goed uit voor de kwalificatie."

Verstappen vervolgt over de kwalificatie: "Het probleem was: twee keer wilde Bottas mij inhalen in bocht 1, dus daar ging al een set (banden, red.) weg in Q2. Je hebt dan weinig referentie, want je bouwt eigenlijk rustig op in Q1. Mijn rondje op die laatste set was goed. Daar zaten we er goed bij en van daaruit in Q3 ging eigenlijk ook weer gelijk, goed, want ik was iets van een halve seconde sneller, tot de rode vlag. En dan is het natuurlijk enorm zonde. We hadden echt wel derde kunnen staan vandaag."

Over de bijna-touché met Battas in Q3: "Weer hetzelfde met Bottas als in Q2. Hij wilde me weer inhalen in de eerste bocht en dat is gewoon ontzettend dom. Uiteindelijk verlies ik er tijd door, hij verliest er tijd door... tot twee keer toe." "Het is natuurlijk enorm balen om dan negende te staan. Maar goed, hier kun je goed inhalen, dus morgen gaan we vol gas," sluit Verstappen af met een glimlach.

Foto: Red Bull Racing.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen