Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 Grand Prix Oostenrijk

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Oostenrijk_2016_Q

Max Verstappen noteerde een teleurstellende negende tijd op de opdrogende baan bij het slot van de kwalificatie. Hij start vanwege Vettels straf wel op plek acht. Hoe kijkt hij er zelf op terug?

Max Verstappen tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport: "Het was gewoon zwaar teleurstellend. Toen het droog was ging het goed, maar bij de laatste run waren we veel te vroeg buiten. Ik was met nog vijftig seconden te gaan met mijn laatste rondje bezig en dan is het ook wel te verwachten dat iedereen er onder duikt." Verstappen zei er 'zwaar vertiefd' over te zijn.

Verstappen over de opbouw van de kwalificatie: "Het eerste rondje was gelijk goed, dus we hoefden geen tweede rondje te doen. In Q2 had ik even een probleem met het afzetten van het herladen (van een van de elektrische systemen, red.), waardoor ik op het rechte stuk weinig vermogen had, maar evengoed stonden we nog vijfde of zesde. Het was allemaal prima voor Q3."

Over Q3: "Toen begon het te regenen en normaal zouden we wel goed zijn gegaan. Toen droogde het weer heel snel op en toen gingen we gewoon te vroeg naar buiten. Het is natuurlijk een tombola dan, maar dan moet je juíst goed gokken. Als je weet dat de baan enorm gaat opdrogen, dan moet je gewoon met vijf seconden of zo over de streep komen. We staan nu zevende en negende en dat is natuurlijk niet waar we moeten staan."

› Uitslag kwalificatie F1 Grand Prix van Oostenrijk

Foto: Red Bull Racing.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden