Reactie Max Verstappen na kwalificatie GP België

Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_GP_Belgie_2015_Q

Hij klaagde over een verlies aan vermogen tijdens Q1 en stapte vroegtijdig uit tijdens Q2. En ook al was de kans op te behalen winst vanwege de strafposities beperkt, het was niet de ideale generale repetitie voor de Grand Prix van morgen. Wat vond Max Verstappen er zelf van?

Max Verstappen: "Het was niet het beste begin van een kwalificatie, want ik had een probleem met het motorvermogen in Q1, waardoor ik me niet op mijn ronde kon concentreren, ook al lukte het wel om door te dringen tot Q2. Maar, om eerlijk te zijn, we hadden al gepland om de kwalificatie te stoppen in Q2, want het had geen zin om te proberen te vechten voor Q3, vanwege mijn tien plaatsen straf voor de race van morgen."

"Door dit te doen hebben we ook een aantal banden gespaard voor morgen en hopelijk kunnen we vechten voor de punten. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, maar racen voor mijn thuispubliek zal mij zeker de extra boost geven die ik nodig heb. Ik heb er vertrouwen in en kijk uit naar de race. In de laatste vrije training van vanochtend kon ik zien dat ons tempo op de lange runs heel goed was, dus ik hoop dat dat morgen hetzelfde zijn."

"Het zal niet de makkelijkste race zijn dit weekend, maar de auto voelt goed, dus daar ben ik blij mee en op dit circuit is alles mogelijk. Er zullen zeker een aantal stevige gevechten komen, maar we proberen om in de punten te eindigen. Dat zou een heel goed resultaat voor ons zijn, hier in Spa."

Foto: Scuderia Toro Rosso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen