Reactie Max Verstappen na kwalificatie GP Canada

images_Formule1_2015_nieuws-juni_Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_Grand_Prix_Canada_kwalificatie

Max Verstappen begon aan de kwalificatie met de wetenschap dat hij morgen de Grand Prix van Canada achteraan zal moeten starten. Toch ging hij er vol voor zitten met P7 in Q1 en P12 in Q2 als resultaat. Noch hij noch teamgenoot Sainz kon vanavond doordringen tot de laatste tien. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: "Ik wist dat het eraan kwam (de tien plaatsen straf vanwege de vijfde motor, red.), dus moesten we het accepteren en toch proberen het beste ervan te maken."

En over de race morgen zei hij: "Het spreekt voor zich dat er wat in te halen is. Hopelijk kan een safety car ons een beetje helpen. Alles is mogelijk, we gaan het zien. Het zal moeilijk zijn om in te halen op de rechte stukken, maar hopelijk is ons tempo in de race goed en kunnen we dichtbij komen bij het uitaccelereren van de bochten."

Verstappen start niet ver achter de snelle Felipe Massa en Sebastian Vettel. Zijn idee daarover: "Ik hoop dat ik dichtbij ze kan blijven. Met een goede start en hopelijk een goede eerste ronde zou dat kunnen helpen."

Foto: Scuderia Toro Rosso

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden