Reactie Max Verstappen na kwalificatie GP Italië

Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_FP3_Grand_Prix_Italie_2015

Max Verstappen reed vanmiddag slechts één ronde tijdens de kwalificatie op Monza. Het team deed alles om op tijd zijn motor te wisselen, maar kon hem slecht kort voor tijd naar buiten sturen, waarbij ook nog het bodywork van de Toro Rosso loskwam. Wat vond Max Verstappen zelf van vandaag?

Max Verstappen: "Ik had al op een moeilijke kwalificatie gerekend vandaag, want we moesten de motor wisselen tussen de sessies door. Het team werkte heel hard en deed een geweldige job om het op tijd klaar te krijgen. Om eerlijk te zijn was het een verrassing dat we nog konden rijden voor het einde van Q1 ... en ze kregen het voor elkaar! Ik zeg 'Dank je wel' voor hun grote inspanning."

Verstappen vervolgt: "Ok, we hebben allemaal gezien dat er wat carrosseriedelen van de auto afkwamen toen ik de baan opging, maar je moet begrijpen dat ze altijd hun best doen. Ze wilden dat ik naar buiten kon gaan en deze dingen gebeuren dan soms als je op de limiet werkt en vecht tegen de tijd."

Over morgen zei Max Verstappen: "In de race van morgen is er weer veel inhaalwerk te doen, dus ik weet zeker dat ik een hoop plezier ga hebben. Onze racesnelheid ziet er niet zo slecht uit in vergelijking met Red Bull en we zullen ook met de McLarens vechten bij de start. Hopelijk kunnen we ook Sauber nog uitdagen en dan maar zien wat we kunnen doen ... Laten we eens kijken!"

Foto: Scuderia Toro Rosso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen