Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 GP van Japan

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Japan_2016_Q

Max Verstappen noteerde een vijfde tijd bij de kwalificatie en mag morgen door een straf van Vettel vanaf P4 vertrekken. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen was na de kwalificatie niet helemaal tevreden over het tempo van de Red Bulls ten opzichte van de Ferrari's: “We willen natuurlijk altijd vooraan staan, maar op de een of andere manier pakte het vandaag voor ons niet goed uit in de langzamere bochten, terwijl we daar normaal heel sterk zijn. Misschien ligt het aan de temperatuur, wat we nog moeten analyseren, maar uiteindelijk staan we er ook weer niet heel ver vandaan.

Gevraagd of hij tijdens zijn snelste ronde ook zo hard over de kerbstones ging als in de ronden ervoor: "Nee, want daardoor had ik juist mijn gear synch (mechanisme dat de versnellingen klaarzet, red.) verloren, dus dat was een stevige klap. Ik besloot om ze daarna niet meer zo hard te raken."

Verstappen vervolgt: "De eerste sector gaat heel goed. Ik denk dat ik daar maar drie honderdsten van de snelste sectortijd af zit, dus daar klagen we niet over. Maar zoals ik al zei, in de langzame bochten had het iets beter gekund. Het zit verder allemaal heel dicht bij elkaar, zoals je in de kwalificatie kon zien. En inhalen is op deze baan is niet zo makkelijk, dus ik denk dat het allemaal om de de strategie draait bij de drie teams."

 Bekijk hier het verslag en de uitslag van de kwalificatie

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen