Reactie Max Verstappen na P3 kwalificatie GP van Mexico

verstappen_p3_mexico_kwalificatie

Met P3 in de kwalificatie heeft Max Verstappen een prima uitgangspositie voor de Grand Prix van Mexico. Wat had Verstappen te zeggen na de zaterdag op het Autodromo Hermanos Rodrigues?

“Ik ben tevreden met de kwalificatie, vanaf de tweede rij staan we op een goede positie om te vechten voor het podium. De auto is het hele weekend al prima. We lopen nog een beetje achter qua topsnelheid en dat maakte het lastig de competitie aan te gaan met Mercedes in de kwalificatie, maar we zitten er dicht bij en dat is een mooie prestatie.”

“Mijn rondje in Q2 was heel goed en voelde ook erg snel. Maar in Q3 kon ik niet dezelfde grip vinden waardoor ik iets langzamer was. Ik had moeite met de eerste sector waar ik normaal het beste ben, het geeft aan dat de grip binnen enkele minuten kan veranderen. Het blijft een moeilijk circuit wat dat betreft. Iedereen heeft daarmee te maken en moet zich aanpassen aan de lastige omstandigheden. Het maakt het ook een leuk circuit. Op sommige banen kun je echt een perfecte ronde hebben, maar hier is het anders.”

“Het is een lang stuk tot de eerste bocht en we starten op de supersoft, dus de kans dat we plaatsen goed kunnen maken is best groot. Het race tempo zag erg goed uit en dat kan alleen maar betekenen dat we uitkijken naar de race.”

Foto: Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen