Reactie Max Verstappen na testdag 2 in Barcelona

Max2

Max Verstappen noteerde vandaag de derde tijd en reed 89 rondjes tijdens de tweede testdag op het circuit van Barcelona. Wat vond hij er zelf van?

“Het ging prima. Het is natuurlijk veel te vroeg om te zeggen hoe goed dat we zijn of hoe goed dat de anderen zijn, maar we hebben ons programma kunnen doen en ik denk dat we tevreden kunnen zijn over vandaag. We hebben genoeg rondjes kunnen rijden en we hebben weinig problemen gehad. We hebben als eerste geprobeerd om een goede balans in de auto te krijgen en als dat goed zit, ga je andere dingen proberen. Daar waren we vandaag naar op zoek en dat ging steeds beter”, aldus de Nederlander op z'n eigen website.

De jongeling schrok niet van de moeizame dag die zijn teamgenoot Daniel Ricciardo gisteren meemaakte: “Nee, de eerste dag is altijd afwachten en kijken wat de kleine kinderziektes zijn, dat is heel normaal.”

'Beetje anders'

Verstappen erkende dat het met zijn nieuwe auto op sommige momenten 'een beetje anders rijden' was. “Je neemt iets andere lijnen. De curbstones kan je niet zo ver overheen omdat er bredere banden op zitten, dus het is wel een beetje anders rijden. Ook ga je wat harder door een bocht, wat je fysiek ook wat meer voelt. Er komen meer krachten op je lichaam. Het is zwaarder voor je nek, je bovenlichaam en je armen. Achter een andere auto aan rijden voelde echter niet veel anders vergeleken met vorig jaar.”

Een uitgebreid verslag van de eerste testdag van Max Verstappen is hier te lezen. De Nederlander zal donderdag opnieuw in actie komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden