Reactie Max Verstappen na trainingen F1 GP Maleisië

30 sep 2016
verstappen_vrijdag_sepang

De jarige Max Verstappen noteerde een zevende en vijfde tijd in de trainingen voor de Grand Prix van Maleisië. De Red Bull heeft het op Sepang ogenschijnlijk iets lastiger dan op eerdere circuits. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen na de trainingen: “Formule 1 is waar ik altijd wilde zijn, dus het is speciaal om mijn verjaardag op het circuit door te brengen. Ik kan genieten van de taart want door de hitte in Sepang verlies ik de kilo’s toch wel weer. Beide trainingen gingen best goed. In de eerste training moest je gewoon rustig opbouwen. Vooral met het nieuwe asfalt moet je de grip rustig vinden.”

“Ik vond de nieuwe asfaltlaag prima, het lijkt een stuk meer grip te hebben. Voorheen hadden we problemen met de tractie in Maleisië en de veranderingen zijn die problemen ten goede gekomen. Ik denk ook dat de baan nu een stuk beter te rijden is. De korte runs kunnen we nog verbeteren maar de lange stints zagen er al goed uit. Vooral op de zachte band zag het er goed uit en het heeft potentie ook in de lange runs. Ik kon de auto in de bochten gooien zoals ik wilde.”

“Het is moeilijk om op de eerste dag te zeggen hoe anderen er voor staan maar Vettel ziet er sterk uit.We moeten onze korte stints verbeteren om competitief te worden.”

Foto's: Red Bull Racing

30 sep 2016

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen