Reactie Max Verstappen na trainingen GP Italië

Max_Verstappen_FP2_Italie

In beide vrije trainingen voor de Grand Prix van Italië noteerde Max Verstappen een veertiende tijd. In de middagsessie ging de 17-jarige Limburger kort in de fout door bij Ascari in het grind te schieten. Wat denkt Max na de vrijdag?

Max Verstappen: “We wisten dat het een zware dag zou worden vandaag, en dat is het ook geworden. We moeten gewoon proberen om er het beste van te maken, vooral in de situatie waar we nu zitten. We moeten de auto optimaliseren en proberen om iets meer performance te vinden.”

“Het is geen geheim als ik zeg dat het moeilijk voor ons is op dit circuit, hier in Monza heb je heel veel snelheid nodig op de lange rechte stukken. Maar, concluderend, denk ik dat het een nuttige dag is geweest. We hebben wat verschillende dingen geprobeerd op beide auto’s en zo hebben we genoeg data kunnen verzamelen.”

Vrijdagavond werd bekend dat het team de motor in de auto van Verstappen moet vervangen. Het is de zevende motor voor Verstappen en zal daarom tien plaatsen gridstraf krijgen voor de race zondag.

Daarover zei Verstappen bij Autosport.com: “Het is pijnlijk om weer een motor te moeten wisselen. Ik kreeg een nieuwe in Spa en nu alweer dus het is niet ideaal maar we moeten er genoegen mee nemen. We hebben de eerste twee trainingen afgewacht en ik denk dat als we in de top 10 gestaan hadden, dat we niet gewisseld hadden. Maar we zaten er een flink stuk achter. Het is niet goed maar beter hier dan ergens anders.”

Foto: Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden