Reactie Max Verstappen na US Grand Prix

Verstappen_DNF_Amerika

Voor Max Verstappen verliep de Grand Prix van Amerika niet zoals hij gehoopt had. Na een onverwachte en daardoor mislukte pitstop viel Verstappen uit door een technisch probleem. Red Bull bevestigde later dat het ging om de versnellingsbak. Wat had Verstappen na afloop te zeggen?

Max Verstappen tegen Jack Plooij voor de camera van Ziggo Sport: “De motor hield ermee op, gewoon jammer. Alles deed het nog, maar ik hoorde heel veel geluid uit de motor en toen pakte ik de koppeling erbij, omdat dat toch wat beter is. Het waren van die harde slagen. Ik liet de koppeling los, omdat het team vroeg of ik door kon rijden maar het gehakkel werd steeds erger en dat heb ik het team ook verteld. Daarna heb ik de auto gewoon aan de kant gezet.”

Over het begin van de race: “De eerste stint was heel moeilijk, het was niet alleen de grip, maar ik had gewoon heel erg veel overstuur, dus in de eerste sector kon ik bijna niet insturen. Dat is daarna aangepast en toen was de balans eigenlijk wel goed. Ook de snelheid werd toen beter, alleen toen ik moest aanvallen bij Rosberg reed ik mijn rechter voorband kapot. Op een gegeven moment dacht ik ook dat het geen zin had om door te pushen richting Rosberg, want ik kom er toch niet voorbij. Maar dan is die band al zwaar beschadigd en heb ik geprobeerd het gat zo rond de drie seconden te houden en dat lukte op zich wel prima. Qua snelheid zat het wel goed, alleen ik zat vast achter andere auto’s en dan kun je niet je eigen race rijden.”

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen