Reactie Max Verstappen na F1 Grand Prix van België

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Belgie

Hoge verwachtingen sloegen snel in om een teleurstelling. In de eerste bocht van de Belgische Grand Prix raakte Verstappen en Kimi Raikkonen elkaar, waarna Verstappen een nieuwe voorvleugel moest gaan halen. Hij werkte zich daarna van helemaal achteraan op tot de elfde plaats. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen na de race tegen Jack Plooij van Ziggo Sport over de start: "Ik zat aan de binnenkant en blokkeerde niks, dus dat betekent niet dat ik de bocht mis. Ik draaide gewoon in en ineens sturen de Ferrari's allebei in. Van daaruit: vleugel kapot, maar ook de hele vloer. Alle langzame bochten gingen gewoon niet meer. Dan heb je ook meer degradatie van je banden en dat is niet wat je wil hier op dit circuit"

Max Verstappen over de strijd met en het gemopper van Raikkonen: "Ja, dat moet ook, ze moeten ook flink schelden over de radio. Dat maakt me dan echt niet uit. Kijk, zij verzieken míjn race in bocht 1, nou, dan ga ik ze echt niet gewoon voorbij laten. Dan rij ik ze nog liever van de baan af."

"Ik hoop dat ze gewoon elke race blijven zeiken. Da's toch leuke televisie?", aldus de teleurgestelde Limburger met een kleine glimlach.

Max Verstappen over de Grand Prix van Italië volgende week: "Monza wordt gewoon een lastig verhaal. Als je al ziet hoe moeilijk ik het heb hier op het rechte stuk, dan zal het daar zeker moeilijk voor ons worden."

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden